Parkeerplaats gereed!

De nieuwe oprit

En toen was het zover. Na weken regen eindelijk een paar mooie dagen, zodat we met de aanleg van de parkeerplek bij de kapel konden beginnen. Maandag 8 januari werden de tegels gebracht en dinsdag stond de werkploeg, bestaande uit Frits Driesen, Chiel van de Bunt, Mehmet Karakus en ikzelf, om half negen klaar om de mouwen op te stropen. Helaas bleek de bodem bevroren dus moest eerst 50 m2 losgehakt worden, maar daarna ging het vlot door. Met vereende krachten werden de omsluitbandjes ingegraven en gericht, waardoor er al behoorlijk tekening in de zaak ontstond. Vervolgens werd met de door Chiel meegebrachte trilplaat de grond nog eens aangetrild en ge-egaliseerd en werden de tegels door vlot opperwerk soepel op hun plaats gevleid. In de middagpauze genoten we van de prima lunch die Eelkje op tafel had getoverd. ’s Middags werd het plateau afgewerkt door het zagen van hoektegels en werkte Frits D de randen af door het herplanten van het gespaarde groen. Hij zoekt nog een aardig boompje voor de punt, want wij zijn natuurlijk wel een groene kerk! Na een dag aanpoten konden we om 17.30 uur tevreden de laatste versnaperingen nuttigen, waarna we allen moe maar voldaan huiswaarts konden keren.
Dank aan de ploeg en dank aan het Metropolitaan Kapittel, dat deze activiteit met een genereuze bijdrage mogelijk heeft gemaakt. De Statie en de Stichting Dorpsmaten (eigenaar van het gebouw) kunnen er de vruchten van plukken!

Frits van Brussel